Saturday, March 25, 2006

25-3-2006: vanalles




mozarella-salade, gevulde champignons, met feta gevulde pepertjes,
en Ans' tomatenpesto.

Monday, March 20, 2006

19-3-2006: Champignon


Bladerdeeg laten ontdooien, steeltje uit champignon, daarin wat boursin of kruidenboter. Bestrooien met peper en nog wat kleine kruimels boursin of kaas, in de oven.

Sunday, March 19, 2006

19-3-2006: Bietjes en aardappel



Dit was vanalles uit de oven: de biet gesplitst van boven, knoflookteenje erin gedrukt, en met wat balsamico-azijn en olijfolie in zilverpapier. De aardappel en champignons zijn gewoon in de ovenschaal.

Friday, March 17, 2006

17-3-2006: Boerenkool, creme brulee


Boerenkool is simpel: aardappel koken met boerenkool, stampen met melk, olie en (balsamico)azijn. De worst is de vegetarische van de AH.

Creme brulee:

Voor 2:
Dag ervoor: 2 eigelen kloppen met 2 eetlepels suiker, 200 ml warme room erbij,nog even kloppen. In creme brulee vormpjes, eventueel met een schepje jam op de bodem. Even laten rusten en dan in een ovenschaal water in de oven, ongeveer 40 minuten.
Af laten koelen in koelkast, schep suiker erop, met soldeerpen suiker laten smelten tot karamel.

17-3-2006: Champignons gevuld met boursin

Tuesday, March 14, 2006

14-3-2006: Spinazi taart



Bladerdeeg
bladspinazie, uit de vriezer, of van te voren gekookt
feta
ei
uitje
kruiden

Taartvorm bekleden met bladerdeeg. Spinazie heel goed uitdrukken in zeef, theedoen of gewoon met de hand, zodat het droog is, anders wordt het een zompig taartje. Feta verkruimelen, door de spinazie. Uitje zeer fijn snipperen en erbij, ei erdoor roeren. Kruiden. Spinazie-mengsel in vorm doen. Bakken in oven.

Monday, March 13, 2006

13-3-2006: Suikerbrood van Ans



Witbrood-deeg maken, in den broodmachine. Buiten broodmachine mengen met relatief veel fijne kandij. Kaneel erbij. Uitrollen tot plat deeg, oprollen. Met schaar aan de bovenkant inknippen. Half uurtje laten narijzen, 20 a 30 minuten in de oven.

11-3-2006: Geitenkaas met provinciaalse groenten



Courgette, aardappels, 2 uien, knoflook en kruiden in ovenschaal, bakken.
Na een half uur a 3/4 uur geitenkaas erbij, na nog een kwartier alles op bord.

13-3-2006: Kaiserschmarren en salade



Kaiserschmarren, een oostenrijkse lekkernij, uit een pakje, de salade is een samenraapsel van favoriete lekkernijen.

Friday, March 10, 2006

10-3-2006: Tagliatelle met kastanjeboleet




Kastanjeboleet (Of andere paddestoelen)
room
peper, zout
ui en knof
witte wijn
tagliatelle

Ui fruiten, knof ook, paddestoelen erbij, bakken tot zacht,afblussen met witte wijn, room erbij.
Intussen pasta gaarkoken. Klaar

Wednesday, March 08, 2006

13-02-2006: Couscous



Couscous
groenten naar keuze, bijvoorbeeld paprika, courgette, enzo
tomaat in blik.

Groenten bakken, daarna tomaat in blik erbij, tijdje laten stoven.
Couscous kokend water erop. Klaar!

mozarella


Mozarella met wat sweet chili.