Sunday, April 30, 2006

29-04-2006: Laska (soep)



Het recept:
dunne rijstmie klaarmaken volgens verpakking, over kommetjes verdelen. Tauge, komkommer en bijvoorbeeld paprika en tomaat over de kommetjes verdelen.
Gember, citroengras, knoflook, een rode peper en een ui fijnmaken.
Tofu frituren in laagje olie, uit laten lekken.
Het kruiden/spececijenmengsel kort bakken, dan kokosmelk en water erbij. Kort koken, dan de tofu er kort bij, in kommetjes gieten. Klaar!

28-04-2006: Asperges



Schillen, koken, aardappeltjes en eitje erbij!

Thursday, April 27, 2006

27-04-2006: Aubergine polpette

Tuesday, April 25, 2006

25-04-2006 Tagliatelle

Monday, April 24, 2006

24-04-2006 Spinazie-driehoekjes



Bladerdeeg, gevuld met spinazie, sweet chilis, uitjes en feta. Wat peper, zout en kaas erop strooien!

Sunday, April 23, 2006

22-4-2006: Pizza by Ans



En na:

23-04-2006: Peren-chocolade-taart



De truc is de taart op zijn kop bakken, dus eerst vorm invetten, suiker erop, dan de peren, en dan pas het deeg. Na bakken omdraaien!

Thursday, April 20, 2006

20-4-2006: Frietjes



En rode kool koud als salade, met frietjes!

Wednesday, April 19, 2006

19-4-2006: Rode kool uit Duitsland

Als souvenirs rode kool en mierikswortel meegenomen. Vandaag met aardappels en rode kool, en vego-balletjes.

Monday, April 17, 2006

17-4-2006: Spinazie-gnocchi



Thursday, April 13, 2006

13-4-2006: Asperges!



De eerste asperges, lekker hoor. Met wat salade erbij.

Wednesday, April 12, 2006

12-4-2006: brood met salades

Een salade met feta, een bietensalade, geitenkaas, humus en gegrilde aubergine.




De bietensalade is gemaakt door bietjes te koken, af te koelen, en er dan wat augurkjes, KLEIN beetje gember, knoflook, olie en een appel bij te doen.



Aubergine grillen in de oven, pureren met wat knoflook, zout, peper en olijfolie.

De humus was uit een blikje.

Tuesday, April 11, 2006

11-4-2006: salade en udon



Salade van winterpostelein, komkommer, feta, olijfolie en balsamico-azijn.



Udon-noodles, met geroerbakte aubergine, wortel, ui en stripjes omelet.

10-4-2006: Bruschetta, tagliatelle met spinazie en walnoten





Tagliatelle
Ui
Knoflook
tomaten
spinazie
walnoten

Tagliatelle beetgaar koken.Intussen ui en knoflook kort bakken. Tomaat erbij, in laten koken, spinazie erdoor roeren. Walnoten wat kleiner breken en erdoor, opdienen!

9-4-2006: Gestoomd broodje



Gewoon uit de toko.

Friday, April 07, 2006

7-4-2006: Gnocchi, creme brulee

Aardappel gnocchi met tomatensaus



400 gr aardappel
140 gr bloem
20 gr boter
zout

Saus:
tomaten uit blik
ui
knoflook

Aardappel koken in de schil. Afgieten, af laten koelen, schillen. Pureren, met bloem en boter een deeg van kneden. Als het erg vochtig is bloem erbij.
Dan (in porties) tot een rol rollen, en in kussentjes snijden.

Intussen ui en knoflook klein snijden, bakken, tomaat erbij, in laten koken. Evt scheutje wijn erbij. Op smaak brengen met peper en zout.

Water met flink zout aan de kook brengen. Kussentjes per 20 ofzo erin, als ze boven komen drijven (na een minuut of 2) nog 10 tellen laten koken, eruit scheppen. Zo al het deeg koken.

Thursday, April 06, 2006

4-4-2006: Sushi!





Met zelfgemaakte ingemaakte daikon, of ei, komkommer en pompoenstrips.

3-4-2006: Loempias

Sunday, April 02, 2006

2-4-2006: Koreaans

Weer eens koreaans: kimchi, rijst en allerlei groenten



Rijst
Aardappelsalade (deze keer zelfgemaakt)
groenten (we hadden deze keer rettich, wortel, diepvries-blad spinazie, paksoi)
lente-ui
blikje kimchi
zoute ketjap, gember, sesamolie
ei

Eerst de spinazie ontdooid, wat zoute sojasaus en sesam erdoor, plus wat lente-ui.
Omelet bakken, in reepjes.
Rettich en wortel in dunne plakjes of lucifertjes, bakken in sesamolie, bij de wortel had ik wat gember, bij de rettich wat miso, en bij beide een scheutje zoute ketjap.
De paksoi kleingesneden en kort gebakken, dan de kimchi erbij. Opdienen in aparte bakjes, of in een kom op de rijst.

30-3-2006: Gnochi met walnotensaus


Het ziet er misschien vies uit, maar het is zelfgemaakte aardappelgnocchi met walnoten-kaas saus!