Saturday, May 27, 2006

27-05-2006: Kimchi en mochi ijs

Weer Kimchi, zelfgemaakte van kool en gekochte van daikon. Die laatste was niet uit blik maar vers, extra lekker dus!



De spinaziesalade is simpel spinazie aanbakken/ontdooien, zoute ketjap, knoflook en sesamolie erbij, en klaar!



Als toetje mochi ijs, dat is een bolletje ijs in kleverig, zoet rijsmeel-deeg. Jummie.

Friday, May 26, 2006

26-05-2006: Pizza! + rhabarbertaartje

Lekkere zelfgemaakte pizza met vanalles erop.



Rababertaatje is simpel: plak bladerdeeg, een schep aangezoette yogurt (maar creme fraiche of iets anders mag ook) en dan rabarber. Die had ik eerder in de oven met een scheut sinaasappelsap en veel suiker al tot compote gekookt. In de oven ermee, klaar!

Monday, May 22, 2006

22-5-2006: Couscous



Couscous aanmaken met kokend water (of nog lekkerder, stomen boven de te maken saus).

Saus: uien, tomaten uit blik, knoflook en lekkere groenten, bijvoorbeeld courgette en olijven. Op smaak brengen met wat suiker, kaneel, peper en zout.

Feta erover verkruimelen.

Sunday, May 21, 2006

21-05-2006: Courgette en pasta

Een wat soggy pasta, met courgette en citroen, en zelfgemaakte pesto bovenop!



Courgette in strips snijden, bakken met wat knoflook, een scheut citroen, peper en zout erbij.
De pesto is gemalen knoflook, basilicum, wat cashewnoten, peper, zout, wat gedroogte tomaat.

Saturday, May 20, 2006

20-5-2006: Sushi





zondag, niks in huis behalve rijst, zeewier, huttenkase, tofu en gedroogde tomaten.
Nouvelle sushi dus!

Wednesday, May 17, 2006

17-05-2006: Pannekoek met spinazie-feta




Pannekoek bakken, spinazie licht bakken, kruiden en wat feta erdoor kruimelen.

Tuesday, May 16, 2006

16-5-2006: Tagliatelle met saus



niet bijzonder, wel lekker.

Sunday, May 14, 2006

14-05-2006: Dekker familie-eetdag







Saturday, May 13, 2006

13-05-2006: Barbique!



Tadziki (hoe je het ook schrijft), arabisch brood en andere zaken.



Champignons gevuld met kruidenboter, hmmm

Friday, May 12, 2006

12-05-2006: sushi lunch



Thuiswerken betekent een goeie lunch!
Beetje slordig gesneden, maar hej, ik had honger!

Thursday, May 11, 2006

11-05-2006: Tauge kimchi



Zelfgemaakte tauge kimchi, met rijst, seitan en lenteui.

Tuesday, May 09, 2006

09-05-2006: Aardbeien en pasta-salade

Aardbei met peper en basilicum. Klinkt raar, maar is (verassend) lekker! Ans was minder avontuurlijk en at haar aardbeien met cottage cheese-honing erop.



Ervoor een pasta-salade, met pasta, tomaatjes, olijven, komkommer, spinazie en seitan. Zo lekker dat het al op was voor de foto gemaakt was.

08-05-2006: Koraans

Sunday, May 07, 2006

7-5-2006: Gazpacho




Komkommer, lenteui, knoflook, peper, zout, olijfolie, azijn en een blik gepelde tomaten. Komkommer en lenteui fijnsnijden, de rest in keukenmachine of blender. Goed koelen en opeten.

4-5-2006: Lunch: spinazie-omelet met brood

3-5-2006: Tortelini met paprikasaus

1-5-2006: Gnocchi met tomatensaus

Monday, May 01, 2006

30-4-2006: Kim chi jigae



Rijst, kort geroerbakte groenten met sesamolie en sojasaus, met (zelfgemaakte) aardappelsalade en kimchi uit blik.