Monday, March 19, 2007

Januari: stoofpeertjes in port



Peertjes schillen en een tijd laten stoven in port, water, suiker, kaneel en kruidnagel. Evt 1 korianderzaadje, voor de avontuurlijken onder ons.

Saturday, March 10, 2007

Wat eetfoto's uit mexico


Mexico is natuurlijk in de eerste plaats het land van tortilla's (of wraps, zoals de voedings-marketeers het in NL in de markt hebben gezet). Ze worden inderdaad gegeven bij/gevuld met met vlees(vaak kip of koe), groente, of bonenpurree (zie foto hierboven). Veel vaker zagen we ze echter geserveerd als bijgerecht, bijvoorbeeld bij kaas, vlees of groente, met een flinke hoeveelheid guacamole: gepureerde avocado en tomaat (foto onder).Dat is wel fantastisch, avocado's koop je met de kilo, en voor weinig. Met de kerst hadden we een pan vol gemaakt:



In het zuid-westen van mexico worden tortilla's blijkbaar vaak gebakken en als bijgerecht geserveerd: lekker knapperig. Deze zijn van mais, heel anders maar net zo lekker als de graan-variant op de eerste foto:



Papaya groeit er aan de bomen:



Dit was ook wel een bijzonder lekker gerecht: kip (toch maar een keertje proberen), gestoofd in een bananenblad in de oven, met tomaat, limoen en chile. Ernaast zie je bruine bonen en guacamole, erop een schep uien-op-het-zuur.



Andere toppers (geen foto) waren quesadillas (tortilla met plak kaas, evt wat scherpe saus, bakken in koekenpan), arroz con chipotle (risotto met gerookte chilis), en tamales (zie de vorige post), gevuld met chili's en tofu, en een keertje met kippenvlees.

Labels: