Thursday, September 01, 2005

30-8-06: Inari sushi & miso soep


Vandaag at ik inari sushi: met rijst gevulde, gefrituurde tofu envelopjes. Daarbij een kom miso soep, met komkommer en silken tofu. Miso is gefermenteerde sojapasta. Het heeft een eigen smaak, zoutig. Erg lekker als soup, maar je kan er ook mee marineren. Dat komt nog wel eens...

Ingredienten:
inari - van de arnhemse toko, kant en klaar
rijst
miso - ook van de toko
bouillion - officieel dashi, een boullion van kelp en een gedroogde makreelachtige, of kelp en shiitake. Maar 'gewone' boullion kan ook.
komkommer
silken tofu - ook van de toko

Snijd komkommer en tofu in dobbelstenen en doe in een kom. Breng twee koppen water aan de kook [en kook intussen de rijst]. Giet in de kom over groente en tofu. Even laten afkoelen. Neem dan de overige halve kop, roer daar twee lepels miso [naar smaak eigenlijk] in. Teruggieten in de kom. Het water mag eigenlijk niet meer koken als je de miso erbij doet. Ook lekker met lente-ui erbij.

Terwijl het water kookt kun je voorzichtig de tofu-envelopjes losmaken. Gekookte rijst erin, dichtvouwen en op zijn kop op bord of plankje. KLAAR!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home