Thursday, September 01, 2005

31-8-05: Kim chi jjigae


Kim chi jjigae is een koreaans gerecht van groente, vis en/of tofu, met als basis kim chi. Kim chi is de kool of een andere groente met chili, die is gefermenteerd met melkzuurbacterien. Het smaakt als spicy zuurkool, maar dan zachter.
Je eet het als bijgerecht bij rijst. Andere gebruikelijk bijgerechtjes zijn aardappelsalade (blust lekker), spinazie. Ik had deze keer door mijn ouders gekweekte tomaten in huis, dus dat werd de salade. Op de foto zie je in de kleine bakjes de Kim Chi Jjigae, aardappelsalade en tomatensalade.

Ingredienten:
Kimchi - blikje van toko
Paprika
Silken tofu
Tomaat
Lente-ui
Aardappelsalade

Hoe:
Tomaten in blokjes snijden, lente ui in reepjes, op smaak brengen met zout en peper en (rijst)azijn. Smaken op elkaar in laten werken.
Rijst koken. Paprika kleinsnijden, roerbakken. Kimchi erbij, en als laatste de in blokjes gesneden silken tofu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home