Friday, September 02, 2005

01-09-05 Nasi



Gekookt voor Marchien en Tom. Nasi goreng. Niet speciaal, wel lekker en snel klaar. Wegens haast kant en klare pindasaus van Calve geloof ik. Niet bijzonder, wel lekker, vrij zoet. Op speciaal verzoek van Eel allemaal bij de C1000 te krijgen ;-). Behalve wellicht quorn, maar dan pak je tempeh (apart bakken is lekkerste).

Ingredienten:
Rijst
Quorn
Prei
Paprika
Pakkie Nasi-kruiden (evt te vervangen door knoflook, ui, korianderzaadjes en ketoembar)
Casave-kroepoek

Hoe:
Rijst koken. Pakkie kruiden laten weken en dan in hete olie bakken (of ui en knof fruiten in olie, kruiden even opbakken). Prei erbij, dan quorn en paprika. Als die gaar zijn rijst erbij, even doorroeren en snel opbakken. Pindasaus in magnetron.

Alternatief voor pindasaus uit een pakje (mocht je in Zwitserland zitten en geen pindasaus kant en klaar kunnen krijgen:
Olie
Pindakaas
Soja-saus
Azijn of citroensap
Knoflook
Gember [optioneel]
Koriander [optioneel]
Sambal [optioneel]

Olie opwarmen, knoflook [sambal en koriander en gember] snel bakken, niet bruin laten worden. Pindasaus, sojasaus en pietsje citroen of azijn erbij. Klaar. Op zich kan de sojasaus er ook uit. Iedereen heeft wel een eigen versie...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home