Monday, September 05, 2005

02-09-05: Eieren in een nestje + perzik toetje


Vandaag eieren in een nestje. Een Chinees recept dat ik vond op dit
geweldige bento weblog! Lekker eten, snel klaar, en ziet er super uit (foto volgt). Het zijn gewoon gekookte eieren op geroerbakte, in reepjes gesneden kool. Als je het goed opmaakt zijn het inderdaad eieren in een nest. Alles verkrijgbaar bij een gewone supermarkt. Als toetje perzik uit de oven.

Ingredienten:
Kool
Twee eieren
Sojasaus, zout, gember, sesamolie, of wat je maar lekker vind bij roerbak.
Eventueel knoflook en een (lente) uitje

Bij mij lagen er nog rijstnoedels onder het nest, maar je kunt ook rijst, bami of wat dan ook erbij eten. Eieren opzetten, naar voorkeur koken tot zacht of hard. Laten schrikken (dus koud water erover), pellen. Kool in reepjes snijden. Als je knoflook en ui erbij wilt die eerst bakken tot glazig. Dan kool erbij, bakken tot ze glazig zijn maar niet zacht. Kruiden en sojasaus erbij. Rijst of noedels in kom, kool er mooi in een cirkel in, de eieren erop.

Toe:

perzik
bitterkoekje
monchou of andere zachte neutrale kaas.

Perzik door de helft, pit eruit. In de oven, eventueel in zilverfolie. Bitterkoekje in stukjes snijden, door monchou scheppen. Perzik na 15 minuten uit de oven, mengsel in pit-gat scheppen. Klaar!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home