Friday, April 07, 2006

7-4-2006: Gnocchi, creme brulee

Aardappel gnocchi met tomatensaus



400 gr aardappel
140 gr bloem
20 gr boter
zout

Saus:
tomaten uit blik
ui
knoflook

Aardappel koken in de schil. Afgieten, af laten koelen, schillen. Pureren, met bloem en boter een deeg van kneden. Als het erg vochtig is bloem erbij.
Dan (in porties) tot een rol rollen, en in kussentjes snijden.

Intussen ui en knoflook klein snijden, bakken, tomaat erbij, in laten koken. Evt scheutje wijn erbij. Op smaak brengen met peper en zout.

Water met flink zout aan de kook brengen. Kussentjes per 20 ofzo erin, als ze boven komen drijven (na een minuut of 2) nog 10 tellen laten koken, eruit scheppen. Zo al het deeg koken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home