03-09-05: Spinazietaart en flensje met fruit
Dit recept heb ik van Eel, die het maakte toen hij op zijn verjaardag een maaltijd met alleen maar pannekoeken maakte. Het taartje bestaat uit laagjes pannekoek en spinazie. Ik heb een vierkante koekenpan, wat wel een grappig effect geeft. En als je toch aan het bakken bent, dan is een flensje gevuld met kwark (of bij mij silky tofu, die was over) en pruimen een handig dessert.
Ingredienten:
Diepvriespinazie
Boursin
Ei
Melk
Bloem.
Eerst diepvriesspinazie ontdooien en opwarmen. Boursin erdoor. Bak daarna pannekoeken. Dan dus een pannekoek, een lepel spinazie-boursin, weer een pannekoek etc etc. Als je voor veel mensen kookt kun je gewoon de hele pannekoek stapelen, ik bakte er twee en sneed die alletwee in vieren.
Een derde pannekoek werd het toetje: kwark en pruimen of andere vruchten, of wat jam door elkaar roeren. Paar scheppen in flensje en oprollen.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home