Tuesday, November 15, 2005

15-11-05: Geitenkaas, witlof, couscous. Groene thee-ijs

Ongegeneerd een Albert Heijn recept, maar dan ff anders.
In Lausanne, of all places, vonden we in een japanse winkel (eindelijk) macha, groene poederthee. Normaal gebruikt voor theeceremonies, maar ook in ijs, cake of snoepjes. Levert een speciale, fris bittere smaak op.

Witlof en geitenkaas met couscous
Stronkje witlof
zachte geitenkaas
couscous

Witlof lengtegewijs in vieren, bakken(!) beiden kanten tot zacht en gaar. Plak geitenkaas op bakpapier in oven, of als je een hele goede anti-aanbakpan hebt in de pan bakken, na de witlof.
Couscous intussen klaarmaken, op smaak brengen met peper, zout, scheutje olijfolie, en eventueel andere kruiden. Vooral die olie en genoeg water is belangrijk, anders wordt het een droge hap.
Couscous op bord, witlof erop, en daarboven weet de plakjes geitenkaas. Hmmm.

Groene thee-ijs
Een eerste poging, aardig geslaagd.

2 eierdooiers
200 ml melk
2 eetlepels suiker
200 ml room
2 theelepels groene thee.

Eierdooiers loskloppen, melk en suiker erbij, boven zacht vuur opwarmen, laten indikken. Als dik af laten koelen. Room erbij, groene thee erdoor roeren. In ijsmachine.
Hier opgemaakt met partjes kaki (sharonfruit)

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hè gelukkig, er staat weer wat. Ik dacht al dat je de laatste dagen niks meer gegeten had!
hj

20:55  

Post a Comment

<< Home