Sunday, November 06, 2005

06-11-05: Burrito, sinaasappel ijs


Tortilla met gebakken bonen, en nog wat feta en komkommer voor het frisse. Granita van sinaasappel toe.

Tortilla
blikje bruine of kidney-bonen
knoflook
ui
pepertje of chilipoeder

Peper, knoflook en uitje in stukjes en bakken. Zorg dat je, als je met je handen aan de peper hebt gezeten niet aan je neus of ogen zit, zelfs niet de buitenkant van je neus, want dan brand het, zoals ik weer ervoer vandaag.
Als de uitjes glazig zijn de bonen erbij. Bakken en ongeveer de helft prakken. Lekker is het te "kruiden" met een flinke lepel cacao.
Tortilla opwarmen volgens de verpakking, bonen erin, wat kaas, komkommer of wat dan ook erbij, kaar.

Sinaasappel-ijs:
50 gram suiker
100 ml water
200 ml sinaasappelsap

Suiker en water opwarmen, koken tot wat dikkere siroop. Sinaasappelsap erdoor roeren, laten afkoelen. In ijsmachine. Klaar!
Sorbet variant kan ook, dan moet er ergens in het proces geklopt eiwit bij...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home