Tuesday, November 01, 2005

01-11-05: Zoete en gewone aardappel

Zoete aardappel duikt hier vaak in de herfst op. Beetje een kruising tussen aardappel en wortel. Morgen nog een recept, maar nu uit de oven...

Zoete aardappel
Aardappel
Paprikaatje
lenteuitje
rode wijn

Zoete aardappel en aardappel schillen, in plakjes snijden. Ovenschotel invetten. Aardappel en zoete aardappel erin, paprika in reepjes en erbij, uitje ook. Peper en zout erover. In de hete oven. Na een kwartiertje omscheppen, wat wijn erover. Evt afdekken met folie of ovenschotel-deksel.
Lekker met mayo die je losroert met wat limoensap.

Toe espresso en tiramisu (uit de winkel).

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

TEst

15:27  
Anonymous Anonymous said...

hoe herken je zoete aardappel?Marianne

14:28  
Blogger Jasja said...

Het is een soort raap, bordeaurood aan de buitenkant. Ook wel Yam genoemd.

21:14  

Post a Comment

<< Home