Monday, September 05, 2005

04-09-05: OkonomiyakiAangezien ik nog een hoop kool heb, en gisteren wat later thuis was, kon ik goed Okonomiyaki maken, ook wel de japanse pizza genoemd: er gaat kool in en is snel klaar.

Okonomiyaki kruising tussen een pannekoek en en spaanse omelet. Het wordt de japanse pizza genoemd omdat je er verder alles op doet wat je lekker vind: kaas, champignons, plakken worst, paprika, zeewier, etc etc. Het wordt gegeten met een soort scherpe ketchup en mayo. Ik deed er een restje spinazie en boursin van gisteren bij. Het recept heb ik uit de Giant Robot.

Ingredienten:
Kwart kool, of nog maar wat minder
1 ei
Een theekop bloem
zout

Snipper de kool. In een kom doen, ei en bloem erbij. Goed roeren. Het moet een plakkerige boel zijn. Is het nog te droog, water en bloem erbij. Of eventueel NOG een ei. Het dikke mengsel in een warme koekenpan gieten. Nu kunnen al die andere ingredienten erop! Rustig laten bakken, als de onderkant geel met bruin en gaar is omdraaien, eventueel met behulp van een deksel of bord. Andere kant bakken. Op je bord, ketchup en mayo erop. Lekker met een biertje!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home