Thursday, November 17, 2005

17-11-05: Tagliatelle, geitenkaas. Appel-ijs ****

Een viersterren ijsje vandaag: appel-bastognekoeken-ijs... Met appel van Henkjan en Nynke, die erg goed combineert met de stukjes bastogne-koek.
Daarvoor tagliatelle met geitenkaas en tomatensaus. Bereidingswijze van Oom Rinus, superrecept!



Tagliatelle
blikje gepelde tomaten
knoflook
lente-ui
rolletje geitenkaas.
peper
zout
(pesto)

Knoflook en ui bakken, met wat peper. Blik tomaten afgieten, tomaten erbij. Lang laten inkoken. Zout erbij indien nodig. Intussen tagliatelle al dente koken, afgieten en evt schep pesto erbij. Als die klaar is plakjes geitenkaas bij de tomaat, even warm/zacht laten worden. Tagliatelle op bord, tomatensaus erover.



Appel-bastognekoek ijs.

1 appel
2 eierdooiers
100 gram suiker
100? ml melk
100? ml room
bastognekoeken

Eierdooiers, melk en suiker schuimig kloppen, op laag vuur warm en dik laten worden, af en toe roeren. Laten afkoelen.
Appel eventueel koken in laagje water, af laten koelen, of direct met slagroom dik kloppen. Door eierdooier-melk-suiker scheppen.
Alles in ijsmachine, bastognekoek erdoor kruimelen. Goed gelukt. Veel van gegeten, moet maar weer eens gaan hardlopen.... ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home