Saturday, January 14, 2006

14-1-2006: Koffieijs, meringue

IJs met echte espresso, geeft grappige textuur. Tip: doe de bordjes even in de vriezer, dan smelt het ijs niet zo snel!



100 ml melk
100 ml room
100 gram suiker
2 eierdooiers (maak meringue van de eiwitten)
15 gram espresso (poeder dus!)
(witte chocolade)

De bekende bereidingswijze: melk, room en suiker rustig aan de kook brengen, MET DE ESPRESSO, intussen eierdooiers schuimig kloppen. Melk-room-suiker-koffie mengsel bij eierdooiers gieten, terug in de pan en warm houden, kloppen, tot schuimig. Rustig af laten koelen, in ijsmachine, of in vriezer en elke 30 minuten doorscheppen.



Witte chocolade eroverheen schaven bij opdienen.


klop eiwitten met 100 gr suiker stijf, in kleine schepjes op bakpapier, bij lage temperatuur lang bakken, of korter, dan wat sneller opeten!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home