Monday, September 26, 2005

26-09-05: Gestoofde pompoen met pestosaus, sesamzaad tofu


Nog een pompoenrecept, deze keer zelfverzonnen. Het ziet er een beetje ranzig uit, zo'n plas geel, maar smaakt lekker. De pompoen gestoofd in de oven, met paprikapesto-roomsaus. De tofu heeft een sesamlaagje, zwarte sesam. Ik at het met opgebakken restje rijst met een scheutje rijstwijn voor extra smaak.

Nodig:
pompoen
slagroom
paprika-pesto, maar pesto rosso kan ook

tofu
maizena of bloem
sesamzaad

rijst

Pompoen in partjes snijden. Ovenschaal invetten met olijf of zonnebloemolie, pompoen erin. In oven, bij stand 6 ofzo. Af en toe blijven checken, als de pompoen dreigt uit te drogen scheutje water erover.
Intussen tofu snijden, even afdeppen. Sesam en bloem door elkaar mengen, tofu erdoor rollen. Als de pompoen zachter wordt schep pesto door de room mengen, bij de pompoen schenken. Rijst koken.
In bakpan scheutje olie heet laten worden, tofu bakken. Op bord, rijst erbij, pompoen uit oven op bord scheppen. Pesto-room saus erbij schenken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home