Monday, September 19, 2005

18-09-05: Artisjok


Je kunt hier vrij goedkoop verse artichokken kopen. Zeker omdat we zo dicht bij Frankrijk zitten. Het is een soort paardebloem, je kunt de buitenblaadjes en de bloembodem (het hart) eten, maar de zaden + pluis in het midden niet.
We aten hem met mayonaisse, groenten uit de oven en een tome de savoie, oftewel kaas uit de Savoie. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ingredienten:
artichok
groenten (bijvoorbeeld courgette, brocolli, uien)
knoflook
mayonaisse
olijfolie
azijn
peper en zout


Eerst water opzetten, de artichok moet kunnen zwemmen in het water. Als het water kookt, de artichok erin leggen, en laten koken tot de blaadjes loslaten als je eraan trekt. Dat kan wel 45 minuten duren.
Intussen de groente wassen, snijden en in een overschaal doen. Olijfolie, knof, peper en zout erover. In de oven, op 200 bijvoorbeeld.
Mayo mengen met wat azijn, eventueel wat olie. Peper en zout erdoor.

Als de artichok klaar is blaadje voor blaadje in de mayo dopen en opeten. Lekker.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home