Monday, September 12, 2005

10-09-05: Provinciaalse groenten


Provinciaalse groenten

Simpel, lekker en weinig werk.

Ingredienten:
krielaardappels
paprika (rood en/of geel)
courgette en/of aubergine
uitje
knoflook
rozemarijn
geitenkaas
honing


Krieltjes afspoelen. Paprika in reepjes, 2 kleuren is natuurlijk het mooist. Courgette/aubergine ook in reepjes. Ui in partjes, zoals een sinaasappel. Knoflook pellen. Dit alles in een pannetje, olijfolie erbij, en peper en zout, en dan goed schudden zodat er over de groente een laagje olie zit. Dan in ovenschaal. 30 minuten bij stand 6 of 7. Af en toe even omscheppen.
Na 30 minuten plakjes geitenkaas erover, met wat honing. Die nog zacht laten worden. Klaar!


De aubergine kun je ook eerst bedekken met zout, en laten liggen. Dat schijnen ze zachter en minder zompig te worden na bakken! Ik heb het geprobeerd, maar had natuurlijk de helft wel en de helft niet moeten doen, als echt experiment.... Volgende keer wellicht!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home