Friday, September 09, 2005

08-09-05: Soba met tofu en brocolli



Voor Eelke, pappa en mamma gekookt: soba noodles met brocolli en tofu. Soba is boekweit-noodles, vaak koud gegeten bij warm weer. Als toetje maakte mamma een goeie smoothie.

Ingredienten:
soba noodles (bij de betere toko)
brocilli
tofu
lente-ui
japanse zoute sojasaus
sesamolie
gember
thee

Tofu had ik de ochtend al gemarineerd in ketjap en wat sesamolie. Bij het bakken kwam ik tot de conclusie dat je het toch beter kan laten uitleggen en droogdeppen, bakken en dan op het laatst de marinade erbij moet schenken: nu viel alles uit elkaar.
Hoe dan ook, tofu bakken in hete olie, intussen brocolli overgieten met kokend water, even laten staan, en de soba noodles gaar laten worden door ook daar kokend water over te gieten.
Brocilli ook in de pan. Als de soba noodles gaar zijn afspoelen met koud water.
Sesamolie, gember en sojasaus mengen, lente uitje erdoor en over soba noodles gieten.
Groenten blijven roerbakken tot gaar. Klaar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home