Tuesday, September 13, 2005

12-09-05: Laksa



Een thaise maaltijdsoep. Fris dank zij citroengras en gember. De rauwe groenten houden het fris. Er zijn ook versies met kip of schaaldieren. Aangepast uit Nieuw vegetarisch koken van Celia Brooks Brown.

Ingredienten
kruidenmengsel:
stukje citroengras (of evt limoensap)
teentje knoflook
lepel kurkuma
halve duim gember
klein uitje

100 gram? tofu, in 2 plakken
125 gr mihoen
halve komkommer
halve paprika
handje tauge
125 ml cocosmelk (of cocosboter met water)

Mix alle kruiden met mixstaaf of vijzel.
Doe een laag olie (3 cm) olie in de wok. Frituur de tofu. Uit de wok, evenals groot deel van de olie. Bak in de resterende olie het kruidenmengsel, tot de geuren loskomen. Dan de cocosmelk en tofu er bij, en wat water. Aan de kook brengen.Intussen wat water opzetten, als die kookt over de mihoen gieten.
Intussen de groenten in de lengte snijden en mihoen 5 minuten in kokend water laten weken, dan is ie wel gaar. Groenten en mihoen in kom, daarover de tofu en soep. Klaar!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home