Friday, September 23, 2005

22-09-05: Yaki-udon en omgekeerde appeltaart


Yaki udon betekent geroerbakte udon noodles. Udon noodles zijn spagetti-achtig, maar dan wat steviger, van tarwe in plaats van rijst.
Komkommer kun je goed roerbakken!
Als toetje omgekeerde appeltaart...

Udon noodles
groenten, zoals:
kouseband
komkommer
lente-uitje
shiitake
tofu
sesam olie
japanse sojasaus
peper

Udon noodles koken in water.
Alle groentes en paddestoelen snijden. TOfu in blokjes, en goed droogdeppen.
Olie verhitten, tofu bakken, na een paar minuutjes kouseband erbij, scheutje sojasaus. Daarna lente-ui, komkommer en paddestoel. Als die goed zijn noodles erbij, roeren, sesamolie en peper erbij.


Omgekeerd appeltaartje:

appel
bloem
boter
suiker

Appels kleinsnijden. Van bloem, suiker en boter in verhouding 2:2:1 een kruimelig deeg maken. Appels in vormpje, deeg erover. In de oven (stand 6 ofzo) tot appel zacht is en deeg goudbruin.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ik ga nu kijken of ik ergens udon noodles kan krijgen. maaama

15:08  

Post a Comment

<< Home