Thursday, September 22, 2005

21-05-05: Roti met dahl, kouseband en tofu


Ik krijg mijn zelfgemaakte roti nooit zo mooi als bij de surinamer, maar die doen het ook ingewikkelder, met een laagje linzen of aardappel binnenin. Dit gaat ook, en smaakt goed.
Garam masala is net een mengsel van gedroogde kruiden. Je heb het in allerlei variaties. Te vervangen door "gewoon" currypoeder. Meestal zit er in allerlei verhoudingen chilis in, gember, mosterdzaad, koriander, peper, kardamom, kruidnagel, kaneel en komijn in. Jeetje!


Ingredienten:
Roti:
bloem
water
bakpoeder
(of kant en klaar kopen, bij toko, in vriezer soms te vinden)

Dahl:
gember
knoflook
kurkuma
uitje
currypoeder, garam masala of currypasta
kopje rode linzen

Kouseband
tofu
zoete sojasaus
limoen of citroensap

Snijd tofu tot blokjes, voorzichtig uitknijpen, of keuken- of wc papier verder droog laten worden.
Kneed kopje bloem, water en bakpoeder tot stevige bal. Laten rusten. Kopje rode linzen met water en theelepel kurkuma opzetten, 15 minuten koken, voorzichtig afgieten.
Deegbal uitrollen tot dunne pannekoek. Bakken in heeeel klein beetje olie. Als ie opzwelt weer terugduwen met lepel. Als ie mooi bruin/droog is orvouwen en op bord.
Kouseband met tofu roerbakken in hete olie,tot kouseband zacht is, maar de tofu juist stevig. Scheut ketjap en limoensap erover (spettert!). Op bord.
Nieuwe olie in de pan, op temperatuur laten komen, gember, knoflook en ui glazig bakken, dan de gekookte dahl erbij. Opwarmen tot heet. Curry en garam massala erdoor roeren. Op bord!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

oe, lijkt me een uitdaging die zelfmade roti....>!
ciao

23:29  

Post a Comment

<< Home