Wednesday, September 21, 2005

20-09-05: Cantarellen


In Zwitserland is de herfst al volop losgebarsten. In de winkels lagen pompoen, vijgen en paddestoelen. Die laatste kon ik niet weerstaan, want cantarellen zijn toch wel de lekkerste paddestoelen die ik ken. Mee in de trein terug.
Thuis heb ik ze gebakken met wat kouseband en een restje aardappeltjes van vorige week. Kouseband is surinaamse variant van spercieboontjes. Ze horen stevig te zijn, liefst te knappen als je ze breekt. Evenals spercieboontjes dus.

Cantarellen
Roomboter
Uitje

Aardappels
Kouseband of spercieboontjes
olie
azijn of citroentjes
peper
zout
rest van bovenstaande uitje

Paddestoelen mag je NOOIT wassen! Ze zuigen water op, en dan verdun je de smaak en wordt het papperig. Beter is het ze, zo nodig, af te boenen, of stukjes uit te snijden.

Eerst de aardappels in de ovenschaal, wat olie, peper zou en uitje erover en bij 200 graden ofzo wegzetten. Koppie thee gaan drinken. Na een een half uurtje spercieboontjes erbij + scheut water en folie of deksel erop. Nog eens goed omschudden (blijf dat ook regelmatig doen, anders droogt de kouseband uit ipv dat ie gaar wordt). Roomboter in pan laten smelten tot bruin. Restje ui erin bakken tot glazig. Schoongemaakte cantarellen erbij, bakken tot die er zacht maar nog stevig uitzien. Naja, je begrijpt het wel? Peper en zout erover, jummie!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home