Tuesday, September 27, 2005

27-09-05: Groenten in shiitakesaus


Rijstnoedels met roerbakken groente, met vegetarische oestersaus (uit een potje). Ook weer zo'n 15 minuten recept. De saus is Lee Kum Kee's onvolprezen vegetarische oystersauce (klik voor plaatje), oftewel shii-take saus. Erg lekker, zoet en aromatisch. Saus leren kennen via Jasper. Kudos!

Dus:
rijstnoedels ('mihoen')
stir fry sauce
tofu
groente naar keuze bv:
peen
kool
komkommer
ui
(gedroogte shiitakes)


De rijstnoedels laten wellen in kokend water, met de shiitake als je die hebt. Is niet essentieel.
Tofu en groenten in stukjes snijden, en in volgorde van garingstijd roerbakken. Dus in mijn geval eerst tofu, dan peen, dan ui, dan de shiitake, dan de komkommer en als laatste de kool. Een flinke scheut stir fry sauce erbij,nog ff schroeien en klaar!

Ik had wat te veel gemaakt, want ik wil morgen loempias eten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home