Saturday, October 01, 2005

30-09-05: Kool en ei in zwarte bonen-knoflook saus


Vandaag weer een simpele maaltijd: roerbak chinese kool met zwarte bonen-knoflook saus, uit een potje. Smaakt wel lekker, een soort gefermenteerde bonen, wat een apart smaakjes geeft. Moeilijk te omschrijven.
Het plan was nog een gemarmerd ei erbij. Dat is een ei die je kookt, dan barstjes in de schil tikt en dan nog een tijd laat weken in zwarte thee. Die thee maakt dan mooie streepjes op de plaatsen van de barstjes. Helaas had ik te weinig geduld, dus een blanco ei. Komt nog in de herkansing.

Dus:
rijst
chinese kool
wortel
uitje
Zwarte-bonen-knoflook saus, van Lee Kum Kee weer.
Ei

Rijst koken. Ei koken. Wortel, uitje en Chinese kool roerbakken in wok, met uitje. Schep saus erbij. Rijst in kom, kool erop, ei daar weer op. Klaar!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home