Monday, January 16, 2006

15-1-2006: papperdelle met paprika-saus en geitenkaas-rolletjes, bananenijs

Weer paprika! En de voorraad is nog niet op!
Stiekem erg makkelijk, en in een minuutje of 30 klaar, maar kost wat voorbereiding: de paprika's moeten eerst gegrild worden, en dan eventueel afkoelen.
Erbij geitenkaasrolletjes, een soort fegters-rolletjes maar dan anders.
En toe bananen-yogurt-ijs.



Papperdelle of tagliatelle
paprika
knoflook
ui
wat kaas
peper en zout
scheut witte wijn (kan ook wel zonder)

Filodeeg
geitenkaas
pesto

Eerst de geitenkaasrolletjes:
voor 2 1 lap filodeeg doormidden, licht! invetten met olijfolie, aan 1 kant streep pesto en wat geitenkaas. Of wat geitenkaas en honing. Oprollen. In de oven, ik schat zo'n half uurtje. Dat kan mooi na die paprika's hieronder, terwijl je pasta en saus maakt.

Paprika's in oven grillen, tot ze zacht zijn, de schil mag best wat zwart lijken. Duurt ongeveer een half uurtje. Ze worden dan lekker zacht en zoet.
Water voor pasta opzetten, als die kookt pasta erin.
Ui en knoflook fijnsnijden, kort bakken tot glazig. Dan paprika erbij, even bakken, scheutje wijn erbij. 5 minuten laten pruttelen. Pureren.
De pasta moet intussen wel zo'n beetje gaar zijn, afgieten die handel!
Wat ouwe kaas erover brokkelen is ook wel lekker.
Opeten met het restje witte wijn!



Banaan
melk
yogurt
suiker.

Met de blender mixen en in de ijsmachine ermee!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hadden we jouw maar als huisgenoot..

22:21  
Blogger Jasja said...

Ik kan wel eens komen cateren hoor...

20:22  
Anonymous Anonymous said...

je hebt wel plezier van je ijsmachine
Marianne

21:37  
Anonymous Zoey Roberts said...

Appreciate this bblog post

03:38  

Post a Comment

<< Home